Göteborgs Styrkelyftarklubb
header

SKlubben bildades 1982-01-01 av nuvarande ordförande, Ove Erikson.
Geografisk placering

1982-1988
I samband med att en av klubbmedlemmarna, Ove Nilsson, öppnade ett gym på Torggatan så kunde GSK starta klubbverksamhet i lokalerna. Gymmet hette Västra Nordstadens träningscenter.
Gymmet öppnade i februari 1982.
GSK hyrde en liten del av lokalen för att bedriva SL och olympisk tyngdlyftning. Medlemmarna kom från olika klubbar i Göteborg men mest från Mossebergs AK som inriktade sig på enbart olympisk lyftning. Här tränade och tävlade vi fram till 1988 då gymägaren fick stora hyreshöjningar och inte kunde fortsätta med verksamheten.

1988-1995
Styrelsen letade febrilt efter lokal och till slut fick vi möjlighet att hyra av Göteborgs AK, en brottarklubb, vid Frölundaborg. Vi fick hyra undervåningen i deras hus till en rimlig kostnad. Byggnationen av lokalen, för att passa styrkelyftsverksamheten, gjordes med hjälp av bidrag från kommunen under sommaren 1988. Ett mycket stort beslut från styrelsen var att ta över gymmet från Torggatan, dvs all utrustning, och anställa Ove Nilsson för att sköta verksamheten. På klubben fanns det möjlighet till massage, städningen sköttes av medlemmarna. 1995 vill GAK höja hyran och mer eller mindre ta över verksamheten. Detta var ingen väg för oss. Många medlemsmöten genomfördes och olika scenario genomlystes. Bl a att hyra in sig på hotell, att skaffa lokal via kommunen. Till slut hittade ordförande(Ove Erikson)en lokal på Stigs Center till rimlig kostnad.

1995-?
Lokalen hyrdes av en medlem, Bo Eklöf, som startade ett nytt gym med vår utrustning. Utrustningen fick hyras billigt för att kunna köra igång verksamheten. Hela lokalen byggdes om för anpassning till gym av hyresvärden. Lokalen är ett gammal hotellutrymme. Eftersom det då inte fanns ett gym i närområdet fick vi mängder av nya medlemmar. När sedan Bo Eklöf drog på sig lite sjukdom ville han avyttra och då tog Ingemar över och drev verksamheten några år utan framgång. Motgångarna bestod av att ytterligare ett gym öppnade tvärs över gatan. Konkursen hotade och vi skulle bli utan lokal. Styrelsen fattade då beslut om att ta över verksamheten och skriva över hyresavtalet på klubben. Det bestämdes att medlemmarna skulle kunna gå och komma som dom själva ville genom att ha ”tagg-system” för inpassering. Detta genomfördes 2015.

Idrottslig verksamhet
Kommer senare!